30

яну

ribbon

Прибират българите от Египет

Външно има готовност за евакуация, ако се наложи

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Българското министерството на външните работи изрази безпокойство от събитията в Египет и призова българските граждани да не пътуват до тази страна. Ведомството съобщи, че се подготвя евакуация на българите в Египет, ако заплахата за сигурността им го наложи.

Според Външно в Египет има над 200 българи. Министерството поддържа контакт с туроператорските фирми, които са изпратили туристи в африканската държава.
“Българските групи са концентрирани в курорти, които са далече от местата на сблъсъците. На този етап не смятаме, че тяхната евакуация се налага, поне не в следващите часове. Следим обстановката много от близо и в момента, в който има влошаване на ситуацията, ще направим всичко възможно, така че нашите граждани да бъдат на сигурно място”, съобщи говорителят на външно Весела Чернева.

Редица страни, след които САЩ и Великобритания също призоваха своите граждани незабавно да напуснат Египет заради непредвидимата обстановка там. Протестите в големите градове продължават, а армията има ограничено присъствие на улицата. В цялата страна е въведен комендантски час, който не се спазва от протестиращите. Вчера забраната за движение по улиците бе удължена и вече е от 4 ч. следобед до 8 ч. сутринта.
Летището в Кайро е с нарушено разписание на полетите, но за момента остава отворено.


Подобни публикации