3

окт

ribbon

Социална кухня ще работи през цялата зима в Несебър

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Кметът на Несебър Николай Димитров се постара да уважи поканите за празненствата по случай Международния ден на хората от третата възраст в община Несебър, въпреки годишния си отпуск. Честванията бяха организирани във всеки един от 14-те пенсионерски клуба, където Димитров бе посрещнат изключително радушно.

Заедно с приветствията и поздравленията, той потвърди пред празнуващите, че общинското ръководство и занапред ще се стреми да създава още по-добри условия и база за развитие на пенсионерските социални нужди. Клубната база ще се превърне в притегателен център за разнообразен живот на хората от третата възраст.

Като потвърждение за водената ангажирана социална политика, г-н Димитров информира, че именно от 1 октомври, за четвърта поредна година, започва предлагането на социалната услуга „Обществена трапезария” като това ще продължи до края на м.април 2013 г.
Обществената трапезария предлага безплатна топла храна за обяд на жители на общината в затруднено социално и физическо положение, отговарящи на необходимите условия. Тази инициатива се оказва наистина животоспасяваща за тази група на местните граждани.


Подобни публикации