3

окт

ribbon

Хирурзи спасиха мъж с прерязано гърло в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Хирурзи от отделението по уши, нос и гърло в Бургаската болница спасиха 60-годишен мъж с прерязано гърло, съобщи началникът на отделението д-р Даниел Петков. Мъжът е пострадал при битов скандал в Несебър във вторник (2 октомври). Той е транспортиран в МБАЛ-Бургас с линейка на Центъра за спешна медицинска помощ в Несебър.

„Раната на шията бе около 15 см. и стигаше от единия ъгъл на долната челюст до другия. Имаше прерязани артерии и вени с обилно кървене. За щастие не бяха засегнати големи магистрални съдове, иначе разрезът щеше да е фатален. Обработихме раната, възстановихме прерязаните тъкани и подсилихме мускулатурата с шевове”, обяснява д-р Петков.
Той и колегата му д-р Ивайло Илиев от същото отделение са оперирали пострадалия несебърлия в продължение на час и половина.
На пациента е направен и козметичен шев (пластично възстановяване на раната), за да не остане белег. Мъжът е в стабилно състояние, без опасност за живота.
„Това е рядък инцидент, но операцията не представлява сложност за нас, защото имаме и по-тежки случаи. За последните няколко години сме имали няколко пациенти с прерязано гърло”, допълват от отделението по Уши, нос и гърло.
От началото на годината досега там са извършени над 500 операции


Подобни публикации