24

мар

ribbon

Сагата в Сливен приключи

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Всички заложници в „Инвестбанк” в Сливен са освободени. Последно похитителят пусна Светла Атанасова малко преди обяд.  Така сагата, започнала вчера към 16 ч., завърши благополучно за заложниците.

Все още продължават преговорите с похитителя. Той не е Христо Петров на 27 години от Нова Загора, както предаде бТВ, а Стефан Петров от село Кортен и е служител на старозагорската охранителна фирма „Корадо инс”. Той работи там от една година. Хора от “Корадо инс” снощи са водили преговори с него по телефон и са го убеждавали да освободи заложниците. Според достоверна версия мъжът имал връзка с касиерка от банката, но заподозрял, че отскоро между нея и простреляния охранител са се появили топли чувства.

Ð’ Народното събрание премиерът Бойко Борисов заяви: “Благодарение на Министерство на отбраната, което даде необходимата техника, всичко стана мирно, бързо и точно”. Той се обърна към представителите на медиите с думите: “При подобни случаи, не само новината е важна, можете да съгласувате с пресцентъра на МВР някои от съобщенията, защото снощи, когато той пусна първите две жени, щеше да пусне и другите две, една по една ги пускаше, някой му каза, че човекът в болницата е зле и той се уплаши за живота си, че ако ги пусне и този човек умре, няма да има друга развръзка”.
Той изрази съжаление, че в такива моменти се търси само новината, а би могло в такива моменти да се работи в интерес на това, че става въпрос за защита на човешкия живот.


Подобни публикации