28

яну

ribbon

Президентът ще съди премиера

В правителството сами се подслушвали и сами се замеряли с флашки

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Президентът Георги Първанов съобщи, че ще сезира главния прокурор Борис Велчев за думите на премиера Бойко Борисов, че атаките срещу кабинета идват от държавния глава. Първанов възнамерява да заведе дело за клевета, ако не получи извинение.

“За всички е ясно, че в това правителство сами се записват, сами се замерват с флашки, с информация от СРС-та и с това компрометира не само идеята на СРС-тата, но и борбата с престъпността. Но ако премиерът Борисов наистина е казал това, извън шега, съвсем сериозно, ще сезирам главния прокурор да направи необходимата проверка за това кой наистина записва, кой как е огласил информацията”, заяви Георги Първанов.

По думите му, когато резултатите станат известни и не последва извинение от министър-председателя, ще заведе дело за клевета срещу него.

Бойко Борисов заяви по-рано, че Георги Първанов оглавява центъра, който от 20 години дирижира нещата в България, включително и сегашната атака към правителството. Атаките срещу кабинета идват от президента Първанов, който ги осъществява чрез Алексей Петров, заяви премиерът.

“Ако премиерът е казал такова нещо, то е защото не е преодолял часовата разлика от Япония. Нямам друго обяснение”, посочи още Георги Първанов.


Подобни публикации