28

апр

ribbon

Предлагат бургазлия за кандидат-президент

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Свързаният с Бургас Светослав Малинов е вероятният кандидат за президент на Демократи за силна България. Дали партията ще одобри номинацията му ще стане ясно на 14 май.
По стечение на обстоятелствата днес пред Mediapooll социологът Цветозар Томов заяви, че “…Логичният избор на човек, който търси своята политическа изява чрез дясна партия е Светослав Малинов. Доколкото го познавам, той е последователен дясно мислещ човек.”

Светослав Малинов е роден през 1968 в Дупница, но израства в Бургас и завършва Английска езикова гимназия „Гео Милев”. След отбиване на военната си служба, завършва „Политология” в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 1996 г. става магистър по политическа философия към Университета в Йорк, Великобритания. Специализира политическа теория и история на политическата мисъл в различни държави. В момента е доцент по история на политическите идеи във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Светослав Малинов е сред основателите на Демократи за силна България (ДСБ) и е избран за член на Националното ръководство на партията (2005-2007). Депутат е в 40-то Народно събрание, секретар на парламентарната група на ДСБ и член на Комисията по гражданското общество и медии; член на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа; член на множество международни мисии на ОССЕ за наблюдение на избори.

На евроизборите през май 2009 печели вътрешните избори в ДСБ и с листата на Синята коалиция печели 18-то място в Европейския парламент, което България получава след влизането в сила на Лисабонския договор.


Подобни публикации