28

апр

ribbon

Обявили сме война на Либия

Кметът Атанасов прави щаб за отбраната на Пловдив

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов заяви, че България на практика е обявила война на Либия с изпращането на фрегатата “Дръзки” в териториалните й води за участие в операцията по налагане на оръжейно ембарго на Джамахирията и свика спешна среща в петък на шефовете на всички служби за сигурност в града.

“Знаете, че вчера българският боен кораб “Дръзки” замина към Либия. По всички международни правила, боен кораб влезе ли в териториални води на друга държава, това означава война. Смятам, че ако стане това, потенциалните мишени в България, ще са големите градове, в това число и Пловдив като вторият по големина град в страната”, заяви Славчо Атанасов, цитиран от Plovdiv24.bg.
Малка подробност, която е убегнала на кмета, е, че фрегатата “Дръзки”, която преди ден замина за участие в операцията на НАТО “Обединен защитник”, по данни на Министерството на отбраната, всъщност, няма да влиза в териториалните води на Либия.
Славчо Атанасов обаче вече е привикал в общината шефовете на всички служби за сигурност в града – представителя на ДАНС за Пловдив, на НСБОП, шефа на полицията комисар Тодор Чонов, на пожарната, шефът на Гражданска защита, както и представители на групите в общинския съвет на Пловдив.
“Много малко внимание се обръща на това събитие, което стана вчера. Изумен съм, как сериозни колеги кметове не реагират по този въпрос. Аз категорично обаче ще направя това. Аз като кмет на втория по големина град в България съм обезпокоен от това, което става. Искам да изслушам шефовете на службите за сигурност в града, за да разбера какво ще предприемат те за подсилване мерките за сигурност на града ни“, заяви Атанасов.
На срещата той ще предложи създаване на щаб, който да разработи стратегия за сигурност на Пловдив. Освен това той планира да изпрати официално писмо до министър-председателя Бойко Борисов и до президента Георги Първанов, който е и върховен главнокомандващ.


Подобни публикации