8

фев

ribbon

Поморие и Ахелой обявиха бедствено положение

:Морето може да залее пътя Бургас-Варна

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Кризисният щаб при община Поморие обяви бедствено положение в Поморие и Ахеолой във връзка с усложнената метеорологична обстановка на територията на двата града, съобщиха от пресцентъра на общината.

Вследствие на силния вятър и вълнение в Черно море е нарушена целостта на пясъчната коса в отсечката между източния край на каменната дамба и почивните станции „Козлодуй” и „Анимяк” в северната част на Поморие, в района на Централния плаж в отсечката между Военно-почивен дом и сградата на централния вход на плажа и в района на бул.”П.К.Яворов” – в отсечката между западния край на брегозащитната стена и бивш „Лимонаден цех”. Това съобщи Илиян Шишманов – инспектор „ЗН и ОМП” в Поморие.

Има разбити плавателни съдове-яхти и лодки, с местостоянки източен, южен хелинг и в района на лодкостоянката в поморийския квартал „Свети Георги”.

В района на пристанище Поморие на РК „Димчо Карагьозов” са скъсани швартови въжета и се създава опасност за другите плавателни съдове в акваторията на пристанището.

В вследствие на силна приливна вълна и свлачищни процеси в Ахелой е прекъснат достъпът до източния рибарски хелинг, подкопан е пътят, свързващ града с КК Мидия, съборена е част от брега на къмпинг „Ахелой”.

Нивото на река Ахелой е достигнало критични прагове и има опасност от заливане на главен път I-9 Варна-Бургас и КК „Мидия”. Планирано се контролира нивото на яз. „Ахелой” като това се осъществява от „Напоителни системи” ЕАД.


Подобни публикации