2

фев

ribbon

Половин милион се преброиха по Мрежата

Публикувано в: България;
От: pointburgas

510 000 се преброиха по интернет през първите 40 часа от старта на кампанията на 1 февруари, съобщиха от НСИ. Въпреки първоначалните технически проблеми и неясноти във въпросите нямаше особени проблеми с достъпа до сайта.

Шефката на НСИ Мариана Коцева се отчете пред Министерския съвет за старта. “Изключително големият интерес постави на изпитание техническата инфраструктура не само на НСИ, но и в страната като цяло”, обясни Коцева. Финансовият министър Симеон Дянков призова министрите да подготвят писма обръщения до подчинените си, за да се преброят по интернет. Според проучването на статистиката 40% от българите са заявили желание да се преброят по интернет, а за София процентът е дори 60.

По интернет можем да се преброим до полунощ на 9 февруари. След попълване на електронната анкетна карта се получава 10-цифрен уникален код, който трябва да се представи на преброителите. Те тръгват от 8 ч. на 10 февруари и ще ни броят по традиционния начин до 20 ч. на 28 февруари.

България е първата страна от ЕС, която започна преброяването, и една от седемте страни членки, където това се прави и по интернет.


Подобни публикации