12

яну

ribbon

Още един депутат случи на деца

Щерката дарила на родителите си 1.5 милиона лева

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов и жена му забогатяха с 1,5 млн. лв. дарение от собствените им деца. Проверка обаче показа, че те са на по 23 и 27 години, като по-голямата Галина има фирма с първоначален капитал от 5 лв., а синът Калоян – малък бизнес с декларирани годишни доходи от 22 000 лева, съобщи сайтът mignews.info.

Голямата сума лъсва от декларацията на Стефан Господинов до Сметната палата. Той е избран от Силистренския многомандатен район. Член е на социалната и комисията по регионалната политика и местното самоуправление. Господинов е вписан и в групите за приятелство с Куба, Чили, Казахстан, Русия, Беларус, Австралия и Южна Африка. В графата “Други доходи” Господинов е посочил “дарение от продажба на парцел, собственост на дете”. Там срещу неговото име фигурира цифрата 768 250 лв., а срещу това на жена му – 770 000 лв.
Според депутата дарението е от щерката, която е продала имот, купен на нейно име от родителите. Дъщерята Галина Господинова е завършила дизайн в Италия. Според информационната система ДАКСИ тя е регистрирала своя фирма през 2011 г. Наречена е “Силагро” и е за селскостопанска продукция. Първоначалният капитал е 5 лева. Сделките на дъщерята на депутата от ГЕРБ са много интересни. Както става ясно от обяснението на самия Стефан Господинов, те всъщност са негови сделки на името на момичето.

През 2011 г. Галина Господинова е продала два имота – общо 10 декара, в курортния комплекс “Камчия”, с. Близнаци край Варна. Цената там в момента върви по 27 евро на квадратен метър според сайтовете за недвижими имоти. Това прави малко над 500 хиляди лв. за земите на Галина Господинова. Според обясненията на бащата дъщерята ги е ипотекирала през ноември 2010 г., като кредитор е варненската фирма “Ню инвестмънт” ЕАД. Със скоростта на светлината – само след 4-5 месеца (март 2011 г.), ипотеката е заличена по молба на рекламната агенция “Интерреклама”.


Подобни публикации