11

яну

ribbon

“Булсатком” стана четвъртият мобилен оператор

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Лиценз за предоставяне на мобилни услуги получи компанията “Булсатком” в разгара на търговската си война с бТВ и ТВ7, съобщиха от доставчика на телевизия и интернет. Лицензът, увеличаващ броя на мобилните оператори, е бил връчен по-рано същия ден от председателя на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков на директора на “Булсатком” Максим Зайков, потвърдиха от регулаторния орган. Платена е и цената от 12 млн. лв. за предоставяне на разрешителното за ползване на честотния ресурс, съобщи Медияпул.

Така към досегашните телекоми – “Мобилтел”, “ГлоБул” и “Виваком”, се прибавя и “Булсатком”. Дружеството посочи, че ще започне да предлага още преди края на 2013 г. мобилни услуги на сегашните си абонати като обвърже в един пакет телевизия, интернет и телефония по същия начин, по който това правят МТел и “Виваком”.
Паралелно на това продължава търговският спор между “Булсатком” и телевизиите от групите около бТВ и ТВ7, който бе определен от ТВ7 като “последен срок” за даване на разумна оферта от страна на фирмата разпространител на тв-програми. Ð’ противен случай телевизията ще спре сигнала си към доставчика на програми.


Подобни публикации