20

юли

ribbon

Несебър ще се побратими с окръг Тоскана

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Кметът на Несебър Николай Димитров прие почетния консул на България в италианският град Винчи (провинция Флоренция) с консулски окръг Тоскана – Алесандро Бузони. Срещата бе приятелска, а поводът е побратимяването на общината с окръг Тоскана. Гостът сподели, че според неговите наблюдения административен район Тоскана и община Несебър си приличат по много показатели. И двете области имат богато историческо минало и ценни находки по земите си, а географското им разположение е идентично. Ð’ границите на окръг Тоскана влиза и остров Джильо, където не отдавна заседна круизният кораб Costa Concordia.

Господин Бузони сподели също, че кметът на ваканционното селище Орбетело има голям интерес към нашата черноморска община. За пояснение, селището е свързано с континента с подобен провлак, както старинният град Несебър с новата си част.
Николай Димитров от своя страна отговори, че общината е напълно отворена към подобни идеи, а обмяната на практики около историческото наследство ще е от полза и за двете страни.
През есента се очаква в общината да пристигне писмо от окръг Тоскана, което да даде старт на процедурата по побратимяване. След това ще бъдат организирани визити от страна на двете общини.


Подобни публикации