28

юни

ribbon

Морска администрация стартира проверки на джетове и лодки за разходка

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Засилени проверки на джетовете и корабите за разходка започват по Черноморието, съобщи транспортното министерство. Изпълнителна агенция „Морска администрация” до този момент е регистрирала 671 джетове, а 131 кораби за сезонен превоз на пътници са получили разрешение за работа през лятото.

Правилата за водните атракциони, каквито са и джетовете, са определени в отделна наредба, приета преди три години. С наредбата е въведено изискване всички джетове да бъдат с регистрационни номера – така може да бъде открит всеки нарушител срещу, който има подаден сигнал.
Морска администрация вече е дала разрешение на общо 75 водни бази за предоставяне на водноатракционни услуги. Ще бъде извършвана и проверка за употреба на алкохол при рутинни или внезапни проверка на всички плавателни средства и особено на тези, превозващи хора.
През цялото лято всеки гражданин, който е свидетел на някаква нередност свързана с водния транспорт – напр. опасно каране на джет или липса на спасителна жилетка на туристически кораб, може да се обади на телефон 112, където ще бъдат пренасочени към ИАМА.


Подобни публикации