30

ное

ribbon

Корабокрушенец лекуват в Бургас

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Един от петимата спасени след сблъсъка между два кораба край н. Емине е настанен в бургаската болница. Той бил открит на спасителен плот от гранични полицаи. Корабокрушенецът е на 53 години и в относително добро състояние. Според лекуващите човекът има “бели петна” в паметта си, което може да се дължи на преживения шок или на травми. Той ще бъде подложен на пълни изследвания.


На 10 км южно от нос Емине във вторник следобед се сблъскаха корабите “Карам І” и “Алесандро ДП”, съответно под флаговете на Сиера Леоне и на Холандия. “Карам I” потъна.

Според информацията на транспортния министър Александър Цветков Корабът “Карам 1″ не е спазил правилата при разминаване и е бил ударен от носа на танкера  “Алесандро ДП”. Плаващият под флага на Сиера Леоне кораб е потънал за 5 минути. Дълбочината, на която се намира съда, е 50-60 метра.

По разказа на един от оцелелите, двама от издирваните най-вероятно са загинали още при сблъсъка между двата кораба, тъй като танкерът е ударил кораба в задната част, където се намират спалните помещения.

Ð’ акцията по спасяването освен катери на “Гранична полиция”, “Морска администрация”, военни катери, хеликоптер са се включили и търговски кораби. Спасителната операция се ръководи от центъра във Варна, където са транспортният министър и изпълнителният директор на “Морска администрация”.


Подобни публикации