22

мар

ribbon

КАТ вдигна мерника на рокерите

Публикувано в: България;
От: pointburgas

КАТ започва целенасочени проверки на мотористите за употреба на упойващи вещества и наркотици. Това съобщи шефът на столичната пътна полиция Богдан Милчев, като поясни, че патрулите им вече са оборудвани с тестдрегери и полеви тестове. Той се закани служителите на КАТ да бъдат безкомпромисни за мотористите, които са неправоспособни. При проверени 10 мотористи вчера, седем са били нередовни, обяви Милчев

Повод за засилените проверки е откриването на мотосезона тази събота. След среща с представители на столичните мотоклубове стана ясно, че между двете страни има положителен диалог относно това какво трябва да бъде направено, за да се намалят жертвите при мотористите. Милчев представи статистика, от която става ясно, че през изминалата година са станали 109 катастрофи с участието на мотористи. 54 от тях са с пострадали, има и четирима загинали.
Направеният анализ показва, че след пешеходците мотористите са най-уязвимите участници в движението, посочи шефът на столичния КАТ и призова останалите шофьори да бъдат по-толерантни и да спазват правилата, тъй като мотористите ги пази само и единствено каската.


Подобни публикации