1

фев

ribbon

Израел отпуска стипендия на дъщерята на загиналия при атентата край Бургас шофьор

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Дъщерята на загиналия при атентата в Бургас български шофьор Мустафа Кьосов ще получава стипендия от Израел до пълнолетието си, съобщи Би Ти Ви. 11-годишната Салихе ще бъде подпомагана с по 150 долара всеки месец. Новината беше съобщена на майка й от представител на израелското правителство.

В излъчен по телевизията репортаж от с. Юруково близки на семейството разказаха, че съпругата на Кьосов не е излизала от дома си вече половин година.
Салихе сега осъзнава какво точно се е случило и търси опора в единствения останал жив родител. Майката обаче била в силен стрес.
“Не излиза от къщи, дадохме й време така да го преживее, но не се справя много добре. Под голям стрес е и детето”, каза Емине Еланска, кмет на село Юруково.
“Когато бях тук първия път обещах, че ще донеса нещо и сега донесох малко пари за детската градина, в която е пораснал Мустафа Кьосов. А за детето даваме по 150 долара месечно до навършването и на 18 години”, обясни Менди Сафади, директор на кабинета на израелския зам.-министъра за развитието на областите Негев и Галилея.
На вратата на детската градина, в която е израснал Кьосов има табела в негова памет. С дарението от Израел ще се купи най-необходимото за детската градина.


Подобни публикации