17

дек

ribbon

Екоминистърката заместила Дядо Коледа

С половин милион Караджова стимулирала подчинените си

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Синята коалиция настоява премиерът Бойко Борисов и министрите да обяснят колко пари са раздавани като бонуси в отделните ведомства. Причината за това е, че е според информация от министъра на околната среда и водите Нона Караджова в подчинената й институция са били раздавани по 2-3 средни работни заплати на различни чиновници, предаде агенция КРОСС.

Дядо Коледа се е настанил в екоминистерството и раздава пари на калпак, коментира синият депутат Михайл Михайлов. Той съобщи, че на служителите от Централната администрация на министерството са били дадени 488 хиляди лева като допълнително материално стимулиране за периода от януари до средата на октомври. Това пише Нона Караджова в отговор на въпрос на депутат от ГЕРБ, уточни Михайлов.

Средствата са били давани не само на чиновниците, които работят по европейските фондове, а на всички, дори и на портиерите, твърдят сините.

Планираните финанси за допълнително материално стимулиране за тази година в министерството са в размер на 3 242 031 лв., от тях 768 655 лв. са за Централната администрация, пише още в писмото на Караджова.

ГЕРБ трябва да обясни защо няма пари за кино и театър, а се раздават по няколко заплати допълнително на държавните служители, настоя Михайлов.


Подобни публикации