1

фев

ribbon

Детски – само до трето дете иска ВМРО

Партията обяви своята стратегия “България 2050”

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Държавата има нужда от три деца в семейство за прираст – повече деца са приоритет на семейството, не на обществото. Държавата трябва да отпуска финансови помощи само на семейства с до три деца, обяви ВМРО в своя проект за демографска стратегия.

Той е озаглавен “България 2050” и вече е изпратен до Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката. ВМРО – Българско национално движение смята, че днешното начало на преброяването е добър повод министър в ключов ресор да получи проекта за демографска стратегия.

Основната идея в проекта „България 2050” ВМРО е реална държавна подкрепа на дву- и тридетния семеен модел, както обвързването на всякаква финансова помощ за деца с възможностите за социална адаптация на тези деца и способностите на родителите за семейно планиране. Според ВМРО финансови помощи трябва да се отпускат само на семейства с до три деца. Държавата има нужда от три деца в семейство за прираст – повече деца са приоритет на семейството, не на обществото. Това ще ограничи неконтролираната циганска раждаемост.

В стратегията са предвидени образователни програми, насочени към повишаване информираността за сексуалното и репродуктивното здраве, както и осъвременяване на закона за здравето и създаване на кабинети по стерилитет във всички по-големи областни центрове.

ВМРО предлага и принципно нова политика към българите извън пределите на настоящата държавна граница, които са наш демографски резерв. В „България 2050” са предвидени фискални, административни, медицински и всякакви други преференции и помощи с оглед трайното заселване на т. нар. външни българи в България и техните инвестиции у нас.


Подобни публикации