5

апр

ribbon

Две организации започват кампания срещу абортите

Публикувано в: България;
От: pointburgas

“Не оставяй живота си на случайността” е мотото на откриващата се национална кампания срещу абортите. Целта е да се повиши здравната култура на младите хора, като им бъде предоставена достоверна информация за начините за предпазване от нежелана бременност. По данни на Дружеството по акушерство и гинекология за една година у нас са извършени около 35 хиляди аборта. Много голяма част от тях на непълнолетни момичета.

Със сайт, флаери и беседи представителите на дружеството по акушерство и гинекология и асоциацията по семейно планиране ще просвещават учениците.

В сайта http://antiabort.bg/ младите хора могат да научат повече за сексуалния живот, начините за предпазване от нежелана бременност и най-често предаваните полови инфекции. Сайтът предоставя информация за това към кого могат да се обърнат за съвети, как да намерят акушер-гинеколог.

На основните места в градовете на девети и десети април ще бъдат раздавани информационни брошури, включващи подробна информация за контрацепцията и болестите, предавани по полов път.


Подобни публикации