20

сеп

ribbon

Втора пожарна кола от Англия осигури Царево

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Напълно оборудван противопожарен автомобил получи Районната служба за пожарна безопасност в Царево. Автомобилът е закупен от общината със съдействието на фондацията на английските пожарникари. Новата придобивка е среден клас автомобил, производство 1990 г., снабден с всички необходими съоръжения, допълнителни дрехи и дихателни апарати и режещи инструменти за използване при автомобилни катастрофи. Пожарният автомобил беше доведен на собствен ход от Англия и вчера английските пожарникари официално връчиха ключовете му на кмета на Царево Петко Арнаудов.

Общината за втори път дарява автомобил на районната противопожарна служба. Гл. инспектор Киряков, началник на РСПБЗН в Царево, сподели, че автомобилите им вече са твърде амортизирани, а преди месец един от тях дори е излязъл от строя. Сега за градски условия основно щели да разчитат на двете пожарни коли, дарени им от кметството.
Около 100 са пожарите на територията на общината до момента. От районната служба обясниха, че обикновено този брой достигат пожарите в края на годината.
Вчера Арнаудов благодари на пожарникарите за добре свършената работа по време на летните пожари.
Във връзка със Седмицата на противопожарната безопасност, която се чества от 12 до 16 септември, огнеборците в Царево направиха демонстрация пред обществеността. Целта беше да покажат възможностите на пожарната техника на въоръжение в службата. Организирани бяха и приемни с граждани и срещи с ветерани.
От днес Арнаудов е в отпуск и в кампания. В тази връзка той сподели:
“Това ми е първият ден в отпуск. Сега ще имам възможност да видя как изглежда и работи общината отвън. Ще се опитам да се срещна с хората, да им обърна внимание и спокойно да разговарям с тях”


Подобни публикации