18

сеп

ribbon

И цирк “Игнатов” се развихри предизборно

Публикувано в: Апострофи;
От: pointburgas

След като министрите Тотю и Дянков обещаха /първият категорично, вторият – с половин уста/ вдигане на пенсии и заплати след Нова година, след като транспортният Московски повтори мантрата “за три часа до морето с кола или влак” /позната още от последните дни на Иван Костов в качеството му на премиер/, след като здравният Константинов обеща по-малко болници но “със съвременна апаратура” и след като вчера премиерът Борисов преряза поредната лентичка, в конкретния случай на футболно игрище тип “по стандартите на ФИФА”, каквото и да означава това, дойде ред и на просветния Игнатов да даде своята дан в предизборната словесна вакханалия, вещаеща всякакви благинки за изпосталелия електорат.
Накратко, министър Игнатов амнистира двойкаджиите от поправителната сесия на матурите и им даде трети шанс. Нещо, което за първи път се случва, откакто преди четири години бяха въведени задължителните зрелостни изпити.

В нарочно писмо просветният министър разпорежда до 10 октомври в училищата да се проведе трета поправителна матура. Игнатов разрешава на учениците, които имат двойки по максимум два задължителни или задължително избираеми предмета, да се явят за повишение на оценките си.

Любопитното е, че ако преди две години, примерно, зрелостникът е изкарал, да речем, четворка на една от двете задължителни матури, то по закон той няма право да се яви по-нататък във времето, за да си повиши оценката. Но явно в случая законът не е важен По-важни са изборите. Матуритетните двойкаджии, впрочем, са пълноправни граждани, точно както и неграмотните, но в случая стават някак си по-мотивирани да упражнят електоралните си права. За да бъдем точни,  става дума за 4 952-ма абитуриенти, опукани и на поправителната септемврийска сесия.

Разбира се, любопитни са и мотивите, с които просветният Игнатов загърбва закона предизборно. Според пресата, в писмото си той обяснява, че разрешава поправителната сесия по изключение, тъй като след септемврийските поправки в министерството били получени много молби и запитвания по този въпрос.

Жестоко! Оказва се, че е достатъчно много да се помолиш на някой министър и той я допълнителен поправителен ще ти разреши, я ще ти опрости ДДС-то, а може и консул в чужбина да те направи, просто защото много си се молил или си «запитвал».

Както се казва, добре че тези мекосърдечни хорица, министрите,  не са млади булки, иначе съвсем дибидюс щяха да си ходят из селото.

Или – по известния лапсус на Божана «Разговор с вас» Тодорова –  полегнал е предизборно министър за всички, които го пожелаха…

П.С.

Най-перверзното в случая е, че възрастен мъж, баща, че и държавник /с извинение!/дава нагледен пример на младото поколение, как някаква си мимолетна политическа целесъобразност в “тази държава” е над закона и над елементарния морал.

Мъжът в случая не е филанкишията, а министър на – следва точен цитат – “образованието, младежта и науката”.

Горко им и на трите.


Подобни публикации