10

юни

ribbon

Българияволей лети за Лондон

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Националният отбор по волейбол на България се класира за Олимпийските игри в Лондон. Българските волейболисти спечелиха и третия си мач от квалификациония турнир в София и спечелиха визите за най-престижната спортна надпревара в света.

Момчетата на Радо Стойчев се наложиха над Египет с 3:1 гейма и подпечатаха билетите си за английската столица, след като вчера надиграха основния си конкурент Франция със същия резултат.
Пред близо 10 000 души в зала “Арена Армеец”, българският отбор не допусна изненада и се наложи след 25:16, 25:17, 19:25 и 25:12 в отделните части.

Оттук нататък остава неразрешен въпросът кой ще бъде треньор на националите. Радослав Стойчев прие да води отбора в трите мача от последната квалификация, като заяви че ще остане начело на тима при условие, че шефът на федерацията Данчо Лазаров подаде оставка.
Поне засега инженерът не е поискал да бъде освободен от поста си. В многобройните спортни форуми фенове на волейбола предлагат да му съдействат в тази насока, като част от тях са готови да подпомогнат евентуалното му “самоубийство”.


Подобни публикации