28

окт

ribbon

Боевски признал за кокаина

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Гълъбин Боевски, който бе задържан с 9 кг. кокаин на летището в Сао Паулу в Бразилия, признал, че пренася дрогата. Българинът дори е изразил готовност да съдейства на властите, съобщава БГНЕС. Според дипломатически източник, чието име не се споменава, това е станало още при първия разпит на Боевски. Той поискал и съдействието на адвокат от България.

Вчера от Външно министерство са изпратили на близките на олимпийския ни шампион имената на няколко известни бразилски адвокати. Нашите дипломати са категорични, че е по-добре за Боевски защитата му да бъде поета от бразилски адвокат. Ако бъде признат за виновен, Боевски може да получи до 15 години затвор.

Главният прокурор Борис Велчев заяви, че прокуратурата чака официална информация за ареста на бившия щангист. От МВР са поискали от разследващите в Бразилия всички данни за задържането му. Велчев обясни, че по изисканите от Бразилия данни за ареста на Боевски, у нас също може да бъде образувано дело.

Справка в търговския регистър показва, че спортистът е натрупал огромни дългове. Всички негови фирми са на загуба, включително и най-известната му “Боевски 2000″. Той участва още и в “Ðœ-ЮНАЙТ”, “Боевски и Боев” и “Скандал ВИП”.


Подобни публикации