18

яну

ribbon

Бербатов е най-добър във Висшата лига

Българинът е на 38 място в света по заплащане

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов стъпи на върха на най-престижната индивидуална класация в английския футбол. Той е първи в индекса на официалната статистика на Премиър лийг „Актим“, базиран на цифри, а не на субективни данни.
Българинът оглавява елитния списък с актив от 367 точки, с една повече от Флоран Малуда от Челси. Трети пък е звездата на Тотнъм Гарет Бейл с 351 точки.

Бербатов е на върха на индекса за първи път от трансфера си от Тотнъм през 2006 година. Досега той има 3-то и 4-то място в крайното класиране в първите си два сезона с екипа на „шпорите“.
Освен това Берба продължава да води и в класацията при голмайсторите в първенството със своите 14 попадения. Той обаче бе изравнен по този показател от бившия си съотборник Карлос Тевес.
В същото време вестник “Ас” написа, че българинът е №38 в света по заплащане. Нападателят на “червените дяволи” получава по 4,87 милиона евро на година.
Най-скъпо платеният играч в света е звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който получава по 12 милиона евро на година. След португалеца се нарежда голаджията на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, който взима по 11,5 милиона евро. Двукратният носител на Златната топка Лионел Меси се нарежда на трета позиция, тъй като получава с половин милион по-малко от Рууни – 11 милиона евро.


Подобни публикации