28

мар

ribbon

“Корабът на мира” пристига в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

След посетени 100 пристанища в осемдесет страни по света, “Корабът на мира” ще акостира и в Бургас. Това ще стане в петък, като се очаква гостуването да е в рамките на един ден. “Корабът на мира” е японска неправителствена организация, която провежда глобални морски пътешествия в името на мира.

Тазгодишнито пътешествие на роганизацията е с лайнера „The Oceanic”, а по време на престоя си в Бургас нейните представители ще имат възможност да проведат срещи със социална насоченост, както и да се запознаят с културно-историческото наследство на България.
Организацията “Корабът на мира” е основана през 1983г. със специален консултативен статус към ООН и работи в подкрепа на мира, човешките права, равенството, опазване на околната среда и постоянното развитие.
75-тото глобално мирно пътешествие на „Корабът на мира” започна от Йокохама, Япония на 24 януари 2012г. и ще се завърши на 3 май 2012. Най-съществената част от това плаване включва първо посещение на корабът в Западна Африка, Сенегалското пристанище Дакар, където участниците ще научат за местните усилия за изграждане на мир и деколонизация. Това пътешествие се характеризира с първо посещение на мисията в страни от Черно море – България, Румъния и Украйна.


Подобни публикации