8

ное

ribbon

Шеф от УЕФА иска да гледа детски турнир в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

В Бургас стартира масов футболен турнир за деца „Мини Шампионска лига”. В него участие ще вземат дарования от детските градини и училищата от началните класове. Всички те са възпитаници на продуктивната школа- ковачница на таланти „Звездичка”. Близо 1 200 момичета и момчета са в очакване на същинските мачове за разпределение на челните места и излъчване на най- добрите учебни заведения.

Тази събота и неделя са пресявките в зала „Младост” при детските градини. Групите са четири на брой, всяка от шест тима. За големия финал на Никулден- празника на Бургас ще се класират заелите първи места. Форматът на състезанието е одобрен лично от силния човек в УЕФА в направление „Детско- юношески футбол” Франк Лудолф. Ако няма неотложни ангажименти, подчиненият на президента Мишел Платини е гарантирал, че ще лети до морския град за да види на живо уменията на малките бургазлии.
Неотдавна той даде за пример „Звездичка” на европейски семинар по програмата „Грасруутс”, в който участие взе главния треньор на школата Петър Алексиев. „ За нас е чест да попиваме от големите. Похвалите на Лудолф са задължаващи. По негова препоръка, порасналите “бебета” – три- и четиригодишни ще премерят сили в дисциплини, близки до “Бързи, смели, сръчни”, а в същинското състезание треньорите ще разчитат на пет- и шестгодишните малчугани”, заяви Алексиев.

На финалите в зала „Бойчо Брънзов” ще присъства почетният президент Анатоли Нанков, който ще бъде в компанията на голаджията на ЦСКА Мишел Платини. Другата събота и неделя в зала „Младост” са квалификациите и финалите в тази възрастова група.
Патрон в петото поредно спортно мероприятие на ДФК „Звездичка” на местно ниво е кмета Димитър Николов.


Подобни публикации