8

ное

ribbon

Ученици гостуваха на военните моряци

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

125 ученици от училища в община Поморие гостуваха на военните ни фрегати “Дръзки” и “Горди” във Военноморска база Бургас по повод вековния юбилей от Балканската война. Възпитаниците на ПГТ „Алеко Константинов”, СОУ „Иван Вазов, ОУ „Христо Ботев”, СУПЦ – с. Бата, ОУ „Христо Ботев” – Ахелой и ОУ „Елин Пелин” –Дъбник , заедно с преподавателите си по история, бяха подготвили доклади за Балканската война.

Учениците разгледаха и базов кораб-миночистач и се запознаха с работата на екипажа и управлението на съоръженията за ползване в различни ситуации. Те посетиха Музея на базата, където са изложени голяма част съоръжения, водолазни костюми, макети на кораби, стар компас, обезвредени мини, вкл. мина намерена в Поморие, както и грамоти, дарения и др.
Посещението завърши при Мемориалния комплекс, създаден в чест на старшина II степен Стефан Михалев Димитров, геройски загинал при изпълнение на служебния си дълг и на всички загинали военноморски служители през годините. Там майор Трендафилов изнесе лекция, свързана с историята и поясни, че всяка година на 19 май военнослужещи се събират и отдават чест на загиналите.


Подобни публикации