14

апр

ribbon

Чакаме през юни магистралата в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Пусковият срок на магистрала „Тракия” – 31 май няма да бъде спазен, заяви вицепремиерът и служебен министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева след инспекция на участъка от аутобана от Зимница до Карнобат.

Според нея, независимо че има подобрение от последната й инспекция, фирмата-изпълнител трябва да подобри съществено организацията по отношение инертните материали. Регионалният министър посочи, че не се работи на участък от 304 до 310 км. „Техника има, но очевидно имат проблем с инертните материали”, каза Захариева. Тя е настояла да се достави още техника за натрошаването на инертните материали, както и такава за полагане на циментовата стабилизация и асфалта. Захариева препоръча и, ако е необходимо, да се доставят инертни материали и от други места, а не само от кариери край новостроящото се трасе
Според Иван Иванов, представител на фирмата-изпълнител на строителството на лот 4, магистрата може да бъде готова до средата на юни, ако времето не позволява, пусковият срок може да бъде краят на юни.


Подобни публикации