14

дек

ribbon

Хора с увреждания канят гости

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Дни на отворените врати организира от 15 до 22 декември Творческата екоработилница на хора с увреждания към Бюрото за социално обслужване – НЦСР- Бургас
Всеки ще може да разгледа какво е направено, а при желание и да поработи заедно с членовете на работилницата, да изберете подарък или картичка или да изпие чаша кафе или чай.

Бюрото за социално обслужване към Национален център за социална рехабилитация –  Бургас  вече 13 години то  предлага различни социални услуги в общността, чиято цел е по-пълноценното включване в обществения живот на лицата  с  увреждания.

Някои от  тези хора в течение на годините успяват да завършат образованието си, да намерят работа. За съжаление има и немалко, за които е трудно да се намери подходяща работа предвид спецификата на тяхното състояние.

През по-голямата част от времето те стоят в домовете си и има реална опасност да бъдат изолирани от обществото.  Именно към тях е насочена най- новата  инициатива на Бюрото, а именно -  Творческа работилница за хора с увреждания.

Работилницата бе открита в края на юни тази година като резултат от проведена дарителска кампания, инициирана през пролетта областния управител на област Бургас. В кампанията се включиха различни лица и фирми.

Благодарение на тях, старият склад към Бюрото за социално обслужване на ул. „ Апостол Карамитев” № 12,  бе превърнат в помещение за работа, където се събират хората с увреждания. Вече няколко месеца, всеки работен ден от 10 до 13 ч.  в нея се събират лица с физически, ментални и сензорни увреждания.

Подпомогнати от двама социални работници, те изработват сувенири от стари вестници, украсяват различни предмети чрез техниката „декупаж” и правят коледни картички.


Подобни публикации