26

юни

ribbon

Утвърдиха различните цени за „паяка” в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

След близо час ожесточени спорове, общинските съветници приеха предложението на администрацията за различните такси на „паяка”, съобразно квартала. Преди дни зам.-кметът хо финансите Красимир Стойчев обяви идеята неправилно паркирали в далечните квартали собственици на автомобили да плащат повече за извозването им до наказателния паркинг.

До момента цената на отнасянето на неправилно паркиран автомобил до наказателната „кошара” беше еднаква за целия град – 51.60 лв с ДДС. Сега Бургас ще бъде разделен на три зони. Първата включва ЦГЧ, “Лазур”, “Възраждане”, “Братя Миладинови” и “Зорница”. В нея таксата на паяка ще бъде 36 лева без ДДС или 43.40 с данъка.
За втората зона – “Изгрев”, “Славейков”, “Акации” и “Победа” тя нараства до 51.60 лв. с ДДС, т.е. изравнява се с доегашната стойност.
Най-скъпо неправилното паркиране ще излиза в третата зона – комплекс “Меден рудник” и кварталите Сарафово, Долно Езерово, Горно Езерово, Лозово и Крайморие. Там таксата ще бъде с ДДС точно 62.40 лева.
Отделно на нарушителите пак ще се издава и акт, обикновено на стойност 20 лева.

Според кметската администрация новите глоби са съобразени с разходите за репатрирането на автомобилите. Тъй като наказателният паркинг ще бъде преместен от комплекс “Славейков” на ул. “Оборище”, разходите за вдигане на неправилно паркиралите коли от центъра ще бъдат минимални. Съответно – по-високи от по-отдалечените зони, като колите от там ще бъдат репатрирани на стария паркинг в комплекс „Славейков”.


Подобни публикации