16

апр

ribbon

Самолетите вече ще заобикалят Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

 

“Ръководство въздушно движение” предприема мерки за намаляване на авиационния шум около Бургас. Това ще стане чрез въвеждане на изменения в организацията на въздушното пространство в района на летище Бургас, които влизат в сила от 2 май Ñ‚.г., преди началото на летния сезон, съобщи БТА.

При конструирането на новите маршрути са приложени всички възможни мерки за намаляване на отрицателното влияние върху хората, намиращи се в териториите около летището. Те са съобразени и със съществуващите ограничения за полети над нефтената рафинерия..
Траекториите и височините на полетите са създадени от екип от специалисти, фокусирали усилията си върху основни направления. На първо място сред тях е използването на югозападно направление /излитане и втори кръг към Бургас/, което е задължително поради спецификата на вятъра. След излитане, самолетите, които отлитат в южно направление, се насочват между Бургас и нефтената рафинерия. За всички останали въздухоплавателни средства се въвежда десен завой. Параметрите на полета са изчислени така, че началото на завоя се изтегля максимално близо до летището и неговата траектория няма да преминава над Бургас.
В случаите, когато поради спецификата на вятъра е задължително подходът за кацане да се изпълнява в североизточно направление /прелитане над Бургас/, поради разположението на летището и естеството на полета траекторията на въздухоплавателните средства преминава над Бургас. За намаляване на шума е определена нова точка за начало на финалното снижение, която се намира югозападно извън Бургас. Така полетът над града се изпълнява в непрекъснато снижение, с намалена мощност на двигателите и минимален шум.


Подобни публикации