11

мар

ribbon

Роди се “Академичен глас”

Всеки брой на вестника ще подкрепя по една благотворителна кауза

Публикувано в: ОбразованиеБургас;
От: pointburgas

В Бургас се роди нов вестник -  “Академичен глас”. Той бе официално представен от своите създатели – студенти от различни специалности на ,университет “Проф. д-р Асен Златаров”. Така първото висше училище в крайморския град вече има своя печатна  медия.

“Екипът на вестника са група инициативни студенти от университета. Искаме да фокусираме вниманието на колегите към важни и актуални теми и събития, “Академичен глас” е резултат от огромните усилия, които положихме, а най-доброто е, че се обединихме и работихме като екип.”, подчерта Тансел Гюней, главен редактор на изданието.

Отличителна черта на “Академичен глас” е, че вестникът във всеки свой брой ще запознава аудиторията си от студенти и преподаватели с по една благотворителна кауза и ще работи за нейното осъществяване. Първият брой и събитието по представянето му екипът на вестника посвети на своята състудентка Снежана Стоянова, която се нуждае от лечение в чужбина, за да се върне към пълноценния си живот без инвалидна количка.

“Академичен глас” се появява на бял свят изключително заради отдадеността на младите хора на каузата. Бъдещите специалисти финансират със собствени средства и малко спонсорска помощ изданието. Въпреки това, то ще бъде напълно безплатно за възпитаниците и преподавателите на бургаското висше училище.

“От много години очаквахме да се появи подобен вестник. Университетът и неговите студенти го заслужават, радваме се, че го има!”, подчерта в приветствието си проф. дтн Петко Петков, ректор на университета и пожела попътен вятър на вестника и неговия екип.


Подобни публикации