28

дек

ribbon

Роди се първото бебе на “ин витро” центъра в МБАЛ-Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Роди се първото бебе, заченато в Звеното по асистирана репродукция към Родилно отделение на Бургаската болница. Новороденото е момиченце с перфектни мерки – тежи 3 килограма и е високо 50 см. Екипът на Звеното е изключително щастлив от събитието, още повече, че това е първа бременност за 37-годишната майка, която е предизвикана от първия опит за асистирана репродукция. Бебето не е заченато ин витро, а по други асистирани методи.

Майката е от Ямбол, но е дошла специално в Бургаската болница, за да се подложи на процедурата. Раждането е станало на 27 декември в родния й град и в компанията на семейството й.
Бебето е следколеден подарък за лекарския екип на Звеното към Родилно отделение, което ежегодно е посещавано от пациенти от целия район: Бургас, Несебър, Карнобат, но и от Сливен, Ямбол и други градове. През кабинетите му на месец минават десетки двойки с репродуктивни проблеми.
В момента са бременни над 10 жени, които са провели процедури в Звеното. Очакванията на лекарите е следващите две бебета да дойдат на бял свят през януари догодина.


Подобни публикации