13

юли

ribbon

Ремонтът на Мостика започва след петдесет дни

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Символът на Бургас и любимо място за отдих и разходки – Мостикът, ще бъде затворен за посетители на 1 септември. Тогава ще започне ремонтът на съоръжението, тъй като вече има избрана фирма – изпълнител на обекта. Тя има готовност веднага да стартира своята работа. Това съобщи кметът Димитър Николов, след като разпореди началото на строително – монтажните дейности да бъде отложено до септември заради разгара на активния летен сезон.

Срокът за приключване на обекта е октомври 2013 година и той няма да бъде удължаван, въпреки по-късната дата за стартиране на дейностите по цялостна реконструкция на Мостика. Те включват полагане на нова настилка, монтиране на ново осветление, видеонаблюдение, достъпна среда за хора с увреждания, обновяване на предмостовото пространство и озеленяване – всичко на стойност 1 449 217,51 лв.
Строително-ремонтните работи на остров „Св. Анастасия“ ще започнат по-рано, тъй като в момента той не е активна дестинация и това няма да попречи на туристите. След реконструкцията Островът ще се превърне в цялостен туристически атракционен комплекс с музей, лекарна, ресторант, ще бъдат възстановени част от монашеските килии, ще се изгради достъпна среда за хора с увреждания, места с паркова мебел за почивка, ще се реконструира пристана. Общата стойност на ремонтните дейности на Остров „Света Анастасия“ е 3 148 416,86 лв.


Подобни публикации