6

дек

ribbon

Рафи стана „Бург на годината“, Стойко Сакалиев – „Художник на годината“

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Със званието „Художник на годината“ бе отличен художника Стойко Сакалиев. Церемонията, посветена на празника на Бургас – Никулден, се състоя в изложбената зала на Дружеството на художниците на ул. „Александровска“ 22.
Кметът Димитър Николов поднесе на призьора грамота и плакет на Св. Николай Чудотворец, дело на бургаския скулптор Атанас Стоянов. Сред номинираните тази година бяха още художниците Иван Бахчеванов, Андрей Янев и Йордан Петров.
Наградата „Бург на годината 2012“ бе връчена на победителя в първото издание на българския „X Factor“ Рафи Бохосян.Сред изключително достойна конкуренция младият изпълнител получи най-силната подкрепа на слушателите на Радио 1 и радио Микс.

Във финалната права на вота близо до престижната статуетка беше и дванайсетгодишният математик Константин Гаров, но в крайна сметка поп изпълнителят надделя и в гласуването в интернет, и в телефонния вот.
Призът „Бург на годината” се връчва за принос в развитието и популяризирането на града. Ð’ поредното издание бяха номинирани – Бургаският драматичен театър “Адриана Будевска” – за утвърждаване на безспорния имидж на Бургас като град на изкуството, 12-годишният Константин Гаров – за силата на ума му, с която спечели за Бургас домакинство на Международно състезание по математика, Стефан Диомов – за творческото му дълголетие и емблематичност за Бургас, спортистът Иван Марков – за мъжеството и волята му да прослави името на Бургас на олимпиадата в Лондон, Рафи – затова, че спечели сърцата на България и популяризира харизмата на Бургас като град на талантите, хореографката Петя Стойкова – заради безкрайната й енергия и ентусиазъм, затова че благодарение на нея Бургас танцува повече.


Подобни публикации