17

май

ribbon

Радо Стойчев ще води още 20 дни националите

Тренерьорът категорично иска оставката на инженер Лазаров

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Треньорът Радостин Стойчев ще се върне на поста селекционер на националния отбор по волейбол, но само до олимпийската квалификация за игрите в Лондон, която ще е след 3 седмици. Той обяви това в декларация пред медиите. Стойчев допълни, че е решил твърдо да напусне, но няма да го стори на момента, защото това би навредило изключително много на тима и няма треньор, който може да поеме поста на момента, без предварителна подготовка.

Радостин Стойчев даде и ултиматум – че със сигурност ще си тръгне след 3 седмици, ако дотогава президентът на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров не подаде оставка.
Стойчев призна, че първоначално вчера е искал да се върне и да води отново отбора в квалификацията, но е премислил, след като е прочел интервю на Лазаров от предишния ден, в което шефът обвинява Стойчев в непрофесионализъм и отсича, че решението за уволнението на треньора е окончателно. Лазаров дори прави намек, че треньорът умишлено е загубил двубоя с Германия. Стойчев изиска доказателства или извинение за тези думи.


Подобни публикации