19

яну

ribbon

Първокласници получиха подарък игротека

Новата придобивка помага на целодневното обучение в ОУ “Братя Миладинови” – Бургас

Публикувано в: ОбразованиеБургас;
От: pointburgas

Специално оборудвана за игротека зала получиха първокласниците от бургаското основно училище “Братя Миладинови”. В нея най-малките ученици ще могат да се забавляват и да отдъхват в приятна обстановка.

“Игротеката е много важен елемент от целодневното обучение на децата. В следобедните часове те не само трябва да се подготвят за следващия учебен ден, но трябва и да спортуват, трябва да се забавляват, трябва и да си отдъхват.”, посочи директорът Бочко Бочев.

Бургаското училище е най-многолюдното основно школо в България. Седемте паралелки първокласници наброяват над 200 деца, огромната част от които са на целодневно обучение.

В  ремонта, обновяването и оборудването на игротеката училището е вложило над 13 000 лева от собствения си бюджет. Около 4 500 от тях са вложени в книги, различни занимателни игри, конструктори, материали за рисуване и пр. Обособени са три къта за различни дейности, във времето за почивка децата ще могат да гледат и телевизия.

Специални гости за откриването на игротеката бяха инж. Виолета Илиева, началник на РИО-Бургас, Веселина Таралова – директор на дирекция “Образование” на община Бургас и инж. Бойко Пирев, чиято фирма “ЕЛБИ-2” ООД е направила проектирането и ремонта на залата.


Подобни публикации