20

май

ribbon

Признаха за убития край Созопол полицай

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за умишлено убийство по повод намерен на брега край Созопол мъртъв служител на гранична полиция. Това съобщи говорителят на Бургаската окръжна прокуратура Станимир Христов, съобщи mediapool.bg. Случаят не бе съобщен официално от МВР, но бе разкрит в парламента от червения депутат и бивш вътрешен министър Румен Петков.

Служителят е открит на 24 април от деца на брега край Созопол. Румен Петков оповести, че при взетите проби е установено, че преди това граничният служител е изпил значително количество алкохол. В нощта на инцидента полицаят е ръководил патрулен катер, който е трябвало да бъде ремонтиран.

След инцидента полицията не пуска друг катер и за 6 часа външната граница на ЕС остава без охрана, разказа Румен Петков. “Това е изключително тежък въпрос, отчитайки факта, че седмица или две преди това една турска гемия, мой набор, имам предвид младееща, избяга от Варна под бодрия поглед на нашата гранична полицейска служба”, каза още депутатът.


Подобни публикации