15

апр

ribbon

Полицаи и жандармеристи разтървават цигани в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Циганско меле в бургаския квартал „Меден Рудник” снощи е принудил МВР да мобилизира сериозни полицейски сили. На место са изпратени служители от Първо и Четвърто РПУ – Бургас, както и специализирани полицейски подразделени и жандармеристи.

Братята С.В., 18 годишен, М.В., 19 годишен, И.В., 22 годишен, М.В., 23 годишен и техния приятел А.К., 29 годишен нападнали, въоръжени с брадви, дървени колове и лопата 25 годишната З.Е. и нейни роднини пред дома им.
До саморазправата се стигнало заради шамар, който З. Е. е ударила на едно от децата на братята, както и защото многократно е отправяла клетви към тяхното семейство. Пияни, братята и техният приятел решили да накажат З.Е. и семейството й, като при появяването на полицейските служители, И.В. нападнал и тях с дървен кол.
Органите на реда били принудени да използват физическа сила, за да закопчаят с белезници побойниците, съобщава МВР Бургас. Трима от братята са отведени в Четвърто РПУ за изясняване на инцидента, като при пристигането им, задържаните неколкократно отправили закани за уволнение към полицаите.


Подобни публикации