5

окт

ribbon

Площадка за медицински хеликоптер иска РЗИ-Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Районната здравна инспекция иска от община Бургас съдействие за по-бързото изграждане на площадка за хеликоптери. Идеята е тя да бъде в близост до бургаската многопрофилна болница в комплекс “Зорница”. Това стана ясно на междуинституционална среща за изготвяне на план и разпределяне на отговорностите за зимната поддръжка в края на тази и началото на следващата година.


Според РЗИ институцията вече има уверението от Националния кризисен щаб, че при нужда в тежка зимна обстановка, ще бъде осигурен хеликоптер за тежко болни или пострадали хора от Бургаския регион.
Ð’ края на месеца в Бургас ще се проведе обучение за реагиране при кризисни ситуации, Занятиета ще се организират съвместно с Веонно медицинска академия – София, Спешния център в Бургас и Гражданска защита.
Днес на срещата в общината бе оповестена заповед на кмета Димитър Николов за предприемане на превантивни мерки за осигуряване на нормалното функциониране на инфраструктурните мрежи, снабдяването, обслужването и услугите, както и за намаляване последствията за населението при усложнена зимна обстановка през зимния сезон.


Подобни публикации