17

юни

ribbon

Пластични операции ще се правят на пострадалите при автобусната катастрофи

46-годишната бургазлийка е в най-тежко състояние

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

На всички пострадали при инцидента на автомагистрала „Тракия” ще им бъдат направени възстановителни операции, съобщи на пресконференция днес доц. д-р Иван Трайков, началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив.

В момента всички пациенти са в добро и стабилно състояние, с изключение на 46-годишната Албена Самуилова от Бургас. Лекарите не се наемат с прогнози за състоянието й, тъй като са възможни сериозни усложнения.

Операциите на двамата пациенти – момче и момиче на 18 и 20 години, които се намират в Клиниката по изгаряния, са минали успешно. Възстановени са откритите стави и глезени, скъсани сухожилия, колянни стави. Предстои още една операция при момчето и може би още една операция и при момичето през следващата седмица.

Пациентът от неврохирургия ще бъде опериран също. Това са възстановителни пластични операции, тъй като има разкъсани тъкани на повечето от пострадалите, някои повърхностни, но някои и в дълбочина по различни части на тялото. Много са и с разкъсани тъкани по гърба, което е следствие от плъзгането по асфалта.

Най-леко е състоянието на настанения във Втора хирургия – това е жената, с голяма рана на главата, тя вече е със зашит скалп, но има и голяма рана на гърба, която трябва да бъде зашита от пластичен хирург.

Болницата поема разходите за всички операции, няма да се налага те да плащат нищо, категорични са лекарите в Университетска болница. Лечението на пациентката в КАРИТ струва 1500 лева на ден, а касата дава само 700 лева, каза доц. Чавдар Стефанов, началник на КАРИТ. Болницата поема разликата.


Подобни публикации