25

яну

ribbon

„Нурология“ възхити столичната публика

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Дизайнерката Нури Димитрова представи най-новия си проект “Нурология” на изложба-ревю в Националната художествена галерия снощи. Колекцията от 45 тоалета бе представена като арт инсталация, преплитаща етапите от живота на жената. Манекените, облечени в роклите на Нури, останаха статични на пиедестали като предмети.

“Жената е представена като предмет на обожание, като обект на изкуството. Обикновено в едно дефиле моделите се движат, а публиката е статична. Тук сме обърнали ролите. Искахме хората да разглеждат тези модели, те са живи, но в същото време са застинали в красотата си абсолютно неподвижно. По този начин даваме малко по-художествен прочит на тази изложба”, обясни стилистката. Необичайната и атрактивна изложба предизвика буря от мисли и емоции в главите на гостите. Моделите бяха представени като предмети, неподвижни…, но живи. Те разказваха цели истории без думи, съчиняваха приказки без звук.


Преди пет години Нури Димитрова създава “Nikol Atelie”. Повечето от моделите й са с много ръчна работа и акцент върху детайла. През 2009 стилистката показа на ревю в Бургас уникални булчински облекла. Година по-късно Нури Димитрова вдъхна нов живот на сватбена рокля от миналото на Несебър. През 2011 дизайнерката провокира с моден спектакъл – висша мода.


Подобни публикации