26

окт

ribbon

Нови мерцедеси ще обслужват община Несебър

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Четири нови автобуса „Мерцедес Бенц” ще обслужват жители и гости на община Несебър. На общинската автогара в к.к. Слънчев бряг кметът на общината – Николай Димитров и изпълнителният директор на „Слънчев бряг – Автотранспорт 2000” АД – Иван Георгиев осветиха и пуснаха в експлоатация модерните возила.

Оборудването на новите автобуси съответства на всички европейски директиви за хомологизиране и е съобразено с потребностите на хората със затруднена мобилност.
Два от автобусите са модел Intouro и ще бъдат използвани основно за междуградски транспорт, а другите два – Conecto са с изцяло ниско подова концепция за градски транспорт. Ð’ един от автобусите има вградена електрическа платформа при втората врата за качване в автобуса на инвалидна количка. Автобусите са с капацитет до 53 седящи места.
„Не винаги в условията на криза всеки си позволява и има сърце и смелост да направи такава придобивка. Ние, като институция, заедно с фирма „Слънчев бряг – автотранспорт 2000” АД винаги сме работили в консенсус и разбирателство. Надявам се и занапред това сътрудничество да продължи в една добра и ползотворна насока, от която ще имат полза всички жители на община Несебър и гостите през летния туристически сезон.” – подчерта кметът Димитров.
Новите автобуси ще обслужват основно община Несебър, курортния комплекс и региона.


Подобни публикации