21

мар

ribbon

Новият мол приютява “България на длан”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Уникалната изложба „България на длан” идва в Бургас. След години преместване в различни столични зали, сега експозицията е приютена от Galleria Burgas. Умалените копия на най-прочутите забележителности, свързани с историята на България, ще бъдат представени на втория етаж на търговско-развлекателния център върху площ от 800 кв. м. Изложбата е триизмерна, ще отвори врати на 15 май, веднага след официалното откриване на мол Galleria Burgas.

„България на длан” за първи път ще бъде експонирана на място с директен туристически поток. За първи път у нас търговско-развлекателен център си поставя за цел да презентира и рекламира страната, с което се превръща в културен и образователен център.

Експозицията съдържа 29 макета – точни копия на известни български паметници на културата. Изработени в мащаб от 1:40 до 1:800, те създават пълната илюзия за туристическа обиколка из страната. Тук са Казанлъшката гробница, Мадарският конник, крепостта „Баба Вида”, Асеновата крепост, несебърската църква “Христос Пантократор”, покритият мост в Ловеч, корабът “Радецки”, храм-паметник “Александър Невски”, варненската катедрала “Св.Богородица” и други съкровени за българската история паметници.


Подобни публикации