3

сеп

ribbon

„Надежда“ отваря врати в “Меден рудник”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Точно една година след старта на изграждането на модерен Общностен център с детска градина в най-големия бургаски квартал „Меден рудник“, детското заведение е готово да посрещне 130-те деца, които ще се обучават там. На 17 септември, в деня на Вяра, Надежда и Любов, стартът на новата учебна година в Бургас ще бъде официално даден именно там от кмета на община Бургас Димитър Николов.

Общностният център за ранно детско развитие и родителска подкрепа „Надежда“ е най-модерното детско заведение на територията на Бургас, предлагащо едновременно социални, здравни, психологически услуги за деца, родители и учители. Той се реализира в рамките на Проекта за социално включване на Министерството на труда и социалната политика и е на обща стойност 3 470 000 лв. – от тях 865 000 лв. осигурени от община Бургас, а останалите – държавно финансиране.

Проектът се изпълнява на два етапа, включващи изграждане на два отделни корпуса. Към настоящия момент готов да отвори врати и започне работа е корпус А. В деня на неговото откриване ще бъде даден старт на строителството и на втория корпус Б. Целият срок за изпълнение на проектните дейности е две години. Освен строително-монтажни дейности, в тях са заложени още закупуване на обзавеждане и оборудване и предоставяне на социални услуги.


Подобни публикации