7

юни

ribbon

Младежи вдигнаха кръст на нос “Гаргите”

Християнският символ ще бъде осветен на “Свети Дух”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Инициативна младежка група от Царево издигна християнския символ – 6- метров дървен кръст, върху красивия скалист нос „Гаргите” в залива на централния плаж. Белите скали са знаково място за местните хора. След изграждането на временен подход уникалните заради причудливите си форми скали, вече са част от градската среда и атракция за града и гостите му.

Кръстът е изработен от бял бор, транспортиран от Велинград. Християнският символ е подарък от младите хора за празника на града „Св. Дух”. Отец Стоянов ще го освети в деня на честването 13 юни. За изработването му с дарителски средства са участвали всички младежи, сред които има и представители на ромските малцинства. Идеята ги е сплотила и те вече замислят нови инициативи.

„ В избора си се спряхме на християнския символ, защото той е свързан и с рибарите. Избрахме да е близо до морето и да има добра видимост от всички страни. Иска ни се повече хора да посещават това място”, сподели Митко Гочев, който е един от инициаторите за изработването на кръста.


Подобни публикации