3

апр

ribbon

Лукойл разпродава бургаските си имоти

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

“Лукойл Нефтохим Бургас” продава за най-малко 3.55 милиона евро профилакториума си в Бургаските минерални бани. Сградата е строена през 1981 г. с площ от 20 000 кв.м. Има 94 стаи със 178 легла, всичките със санитарни възли и телевизори. Това е само част от имотите, които дружеството ще продаде, съобщи Медияпул, цитирайки Стефан Цинцарски, ръководител на отдел “Управление на имуществото” в компанията.

Идеята е дружеството да се освободи от имотите си, които не са свързани с основната му дейност – производство на горива. Началото ще бъде дадено на 7 юни с търг с тайно наддаване за четири имота оценени на обща стойност 5.25 млн. евро, Ексклузивен продавач е GVA Sollers Solutions.
Продажбата е част от цялостната програма на компанията майка “Лукойл” за освобождаване от несвойствени дейности в изпълнение на основната задача – максимална ефективност и ниска себестойност при производството на горива, посочи Цинцарски. По думите му стартът на програмата е даден през 2005 г. в целия свят. От продажбата на имотите не се търси оперативна печалба, а освобождаване на активи, за които се е отделял ресурс, посочи той.
Друг обект за продажба е жилищна сграда в кв.”Изгрев” в Бургас, която в момента се ползва като общежитие от работещите в “Лукойл Нефтохим Бургас”. Тя е на 17 етажа, от които 15 са жилищни, а партерния е преустроен в медицински център и клинична лаборатория. Общата й площ е 5831 кв.м. Обектът е оценен на 1.21 млн. евро. Подходящ е за преустройство на жилищата и последващата им продажба, каза Добромир Ганев, управител на GVA Sollers Solutions. По думите му и към този имот вече има заявен инвеститорски интерес.

Останалите два обекта са почивна станция в село Тополица, община Айтос и къща в Черноморец от 300 кв.м на три нива. Към нея има лятна кухня с барбекю, басейн и гараж. Досега се е ползвала от висшия мениджмънт на компанията за отдих.
След реализацията на тези обекти “Лукойл Нефтхим Бургас” планира да продаде още два по-малки имота.


Подобни публикации