14

яну

ribbon

Лина Главинова бе отличена от СБЖ със „Златно перо“

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Фоторепортерът на бургаския сайт Chernomorie-bg.com – Лина Главинова получи специалната награда за фотожурналистика “Златно перо”. Призът й бе връчен на специална церемония днес в сградата на Съюза на българските журналисти в София, от временно изпълняващия длъжността председател на Управителния съвет и главен секретар – Снежана Тодорова.

Лина Главинова е фоторепортер с дългогодишена практика. Работила е във вестниците “Труд” и “24 часа”. Сега е съдружник и фоторепортер в сайта Chernomorie-bg.com. Член на Дружеството на кореспондентите в Бургас.
Наградите, които СБЖ връчва са годишни. Те се присъждат след номинации, направени от членове на Съюза от цялата страна. Номинациите в отделните категории се обсъждат от комисия по избора, която определя и победителите.
На церемонията днес бяха връчени отличията за 2012 година. “Датата е избрана нарочно във връзка с – несъстоялият се край на света, повишаването от 1-ви януари 2013 г. заплати на културните дейци и увереността, че една година, която завършва на 13 е достойно обобщение на годините, за които се връчват наградите”, каза в приветствието си Снежана Тодорова.
Още две награди на СБЖ имат бургаска връзка – отличието за предаването “Булевард демокрация” на радио “Бургас” и това за вестник “България” от Чикаго, издаван от родения в Бургас журналист Ясен Дараков.


Подобни публикации