25

апр

ribbon

Концерт в Бургас в помощ на Спасо – Преображенския събор в Болград

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Благотворителен концерт за набиране на средства за възстановяване на Спасо – Преображенския събор в Болград (Украйна), организира Инициативен комитет „Да възродим духа на храма“ с любезното съдействие на община Бургас. На 26 януари тази година изгоря куполът на Спасо – Преображенския събор. Храмът е изграден със средствата и труда на първите български преселници в Бесарабия. Осветен е през далечната 1838г.

Съборът беше и остава символ на несломимия български дух, на запазената българщина. Сполетялата бесарабските ни сънародници трагедия не е само тяхна, тя е наша обща и заедно можем да поправим случилото се.
На 5 май от 19:00 ч. в Дома на културата на „ЛУКойл Нефтохим“, с цена на билета 5 лв., ще се проведе третият по ред в страната благотворителен концерт.
Участие в него ще вземат: “Prima choir”, група „Горещ пясък“, „Петте сезона“, Рафи, Димитър Атанасов, клуб „Сезони“, трио „Жарава“, ПФА „Странджа“, народния певец Стоян Ганчев, солистката на НФА „Филип Кутев“ – Радостина Йовкова (тя е и главен организатор на благотворителния концерт в Бургас), оперният певец Ивайло Михайлов.


Подобни публикации