26

дек

ribbon

Коледа донесе много бебета в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Необичайно много бебета са се родили в двата празнични дни – Бъдни вечер и Коледа в МБАЛ Бургас. На бял свят са дошли 11 деца. В сравнение с други години, това е много, коментира началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев. На Бъдни вечер се родили четири момичета и две момчета. Сред тях има двойка близнаци – момичета. На Коледа на бял свят са дошли четири момчета и едно момиче. Момичето се казва Магдалена, сред новородените има и един Християн.

Много работа имат в почивните дни и в Медицинския център на болницата – „Св. Николай Чудотворец”. На ден през терапевтичния кабинет минават по 65 души.
В Спешно отделение на денонощие помощ търсят между 120 и 150 души. Сред тях няма сериозно пострадали, нито от пиратки, нито от катастрофи. Това са предимно хронично болни – сърдечно болни, хора с високо кръвно, деца с висока температура. Регистрирани са и много бъбречни кризи, което лекарите отдават на завишената консумация на алкохол и пикантни храни.
Завишеният брой болни се дължи най-вече на факта, че личните лекари и други здравни заведения почиват, затова основният поток се насочва в Бургаската болница, която единствена работи по спешност 24 часа и има Шокова зала, способна да окаже многопрофилна помощ, сподели началникът на Спешно отделение д-р Лилия Линкова. От всички потърсили помощ в двата празнични дни, в болницата са приети около 45 души.


Подобни публикации